Sunday 1 May 2016

FERMENTASI ENZIM BUAH DAN HERBA (TERJEMAHAN)



Diterbitkan pada Jun 27, 2013
Selepas satu spesies hidangan rebung, meletakkan jumlah yang tepat spesies rebung kepada lima botol liter dibalut.
Sediakan bahan-bahan pembuatan sayur-sayuran cuka seperti berikut (semua buah-buahan dan sayur-sayuran selepas membilas untuk memotong kulit bersama-sama, kira-kira setengah inci tebal, potong kepala dan ekor, teras nuklear untuk pergi, kecuali kiwi.
(Pilih membandingkan buah-buahan dan sayur-sayuran, yang dikeluarkan tidak menjadi terlalu pes cuka)

Anda mesti mempunyai bahan-bahan asas:
A betik halus yang hijau
A nanas halus (nanas boleh dipotong separuh yang lebih besar)
jambu Batu 1
1 lemon
Orange 1
Avocado 1
Kiwi 1
ubi bit 1
Merah, epal hijau setiap satu
15-20 keping anggur

buah-buahan dan sayur-sayuran bermusim:




Plantain Half
Cantaloupe setengah paun
Setengah kotak blueberry
separuh Sydney
Bitter 1/4
1 jalur timun kecil
1 jalur saderi kecil
1 kecil jalur lobak merah
1 kecil merah bawang yang
Ginger 2
2 ulas bawang putih
4 oz kubis merah
Merah, kuning, lada hijau 1/3

250 g berat bersih lapisan pertama gula, gula perang 150 g gula perang 150 gram madu asli tulen

Jumlah gula perang 300 g gula perang tulen 300 gram madu asli tulen, 500 gram

Pertama, sebelum anda menambah buah-buahan bermusim atau sayur-sayuran, jumlah bakteria ke dalam botol kaca lima liter.
Dan buah-buahan dan sayur-sayuran lembut di bahagian bawah dahulu. Ke dalam lapisan pertama gula. Lapisan kedua diletakkan di dalam buah-buahan badan keras dan sayur-sayuran.
Menambah air untuk membekukan kesesakan bit 1 1/2 inci ruang mendidih, (meminta untuk ruang simpanan, untuk mengelakkan limpahan apabila proses penapaian)

panjang tali: 4 kaki panjang
Bersedia untuk bertelur bahan pembuatan seperti berikut (semua buah-buahan dan sayur-sayuran selepas membilas zarah halus bersama-sama untuk memotong kulit.
Sediakan botol kaca 600 cc, papan pemotong dan potong buah-buahan dan sayur-sayuran dalam pisau seramik.

Bahan-bahan adalah seperti berikut:
Green Papaya 8
Pineapple 8
jambu Batu 6
1 lemon
Orange 1
separuh Avocado
Kiwi 1
ubi bit 8
Merah, epal hijau setiap separuh

Berat gula tulen, gula perang 2 sudu besar gula perang 2 sudu madu asli tulen 2 sudu

Perlu diingat bahawa tidak menambah air mendidih sejuk




Diletakkan di bawah naungan, meninggalkan 21 hari kemudian, Marc hidangan, air buah-buahan dibuang.

The pomace bawah ditapai hak terjumlah ke dalam balang kaca yang bersih, bersedia untuk mengeluarkan buah-buahan dan sayur-sayuran pertama cuka.
(Pomace ditapai, hanya dapat diletakkan di tempat yang sejuk untuk 7 hari, tidak boleh diletakkan di dalam peti sejuk, supaya tidak memberi kesan kepada enzim untuk menjadi berkesan.)

Selepas 21 hari, bersedia untuk bermain dan peralatan cuka seperti berikut: (lima liter)

Sebuah topeng dan saya untuk membersihkan sarung tangan getah
4 botol kaca yang bersih (kapasiti setiap 400 c.c.)
A sudu plastik besar, plastik Shau Kei dan pasu plastik, beg susu yang bersih.
2 mangkuk bersih besar atau piring boleh (digunakan untuk memaparkan hidangan Marc)
1 mangkuk air mendidih sejuk (untuk mencuci lekatan pomace mempunyai beg susu)
Pertama, buka bungkus plastik telah direndam dalam cuka 21 hari buah-buahan dan sayur-sayuran, mengambil lapisan di atas-Marc dibuang dengan hidangan pomace sudu selepas untuk menyediakan hidangan, bersama-sama dengan satu sudu cuka, kacau, oleh beberapa memancing tuangkan susu dari sanga beg petak, sanga berulang sekali lagi dikeluarkan. penapis mempunyai buah-buahan dan sayur-sayuran yang baik cuka ke dalam balang kaca yang bersih, beg penapis jika susu perlahan-lahan, ia telah menyediakan mangkuk besar dengan lekatan yang mencuci air mendidih telah membekukan Marc beg susu.

Kerana alkohol adalah rambut asli melalui sayur-sayuran cuka tidak Jiatian mana-mana sistem pengawet untuk sistem, jadi pastikan untuk mengambil yang baik Sheng botol cuka ke dalam peti sejuk,
Mungkin ia boleh disimpan l bulan.

Sukatan yang disarankan: dewasa 30-50 c.c. makan sekali sehari untuk kanak-kanak 15 c.c.


Kita dapat menikmati pemakanan dan sihat buah-buahan dan sayur-sayuran cuka.

enzim Magical
perlahan-lahan boleh menyesuaikan diri dan meningkatkan kesihatan kita!
Google Terjemah untuk Perniagaan:Peralatan TerjemahanPenterjemah Tapak web



Homemade Natural Enzyme Fruits and Vegetables Vinegar homemade natural enzymes vegetables vinegar
Michelle Hon
Michelle Hon
Subscribe388
360HD
Add to Share More 102,094 views
 22932
Published on Jun 27, 2013
After a species of bamboo shoot dish, put the right amount of bamboo shoot species into five liters bottles wrapped.
Prepare vegetables vinegar manufacturing materials as follows (all fruits and vegetables after rinsing to cut skin together, about half an inch thickness, cut off the head and tail, the nuclear core to go, except for kiwi.
(Pick compare raw fruits and vegetables, manufactured does not become too vinegar paste)

You must have the basic materials:
A fine green papaya
A fine pineapple (pineapple can be cut larger half)
Guava 1
1 lemon
Orange 1
Avocado 1
Kiwi 1
Beetroot 1
Red, green apples each one
15-20 pieces of grapes

Seasonal fruits and vegetables:




Plantain Half
Cantaloupe half a pound
Half a box of blueberries
Sydney half
Bitter 1/4
1 small cucumber strips
1 small celery strips
1 small red radish strips
1 small red onion a
Ginger 2
2 cloves garlic
4 oz red cabbage
Red, yellow, green pepper 1/3

250 g of the first layer of pure sugar, brown sugar, weight 150 g brown sugar 150 grams of pure natural honey

The total amount of pure brown sugar 300 g brown sugar 300 grams of pure natural honey, 500 grams

First, before you add seasonal fruits or vegetables, the amount of bacteria into the five-liter glass bottles.
And soft fruits and vegetables on the bottom first. Into the first layer of sugar. The second layer is placed in a hard body fruits and vegetables.
Add to boiling water to freeze bottleneck bit 1 1/2 inches of space, (ask to reserve space, in order to avoid overflowing when the fermentation process)

Rope length: 4 feet long
Ready to spawn manufacturing materials as follows (all fruits and vegetables after rinsing fine particles together to cut skin.
Prepare a 600 cc glass bottle, a cutting board and cut fruits and vegetables in a ceramic knife.

Materials are as follows:
Green Papaya 8
Pineapple 8
Guava 6
1 lemon
Orange 1
Avocado half
Kiwi 1
Beetroot 8
Red, green apples each half

The weight of pure sugar, brown sugar 2 tablespoons brown sugar 2 tablespoons pure natural honey 2 tablespoons

Keep in mind that do not add cold boiling water




Placed in the shade, leave 21 days later, Marc dish, fruit water discarded.

The fermented pomace bottom right amount into a clean glass jar, ready to manufacture the first fruits and vegetables vinegar.
(Fermented pomace can only be placed in a cool place for 7 days, can not be placed in the refrigerator, so as not to affect the enzymes to be effective.)

After 21 days, ready to play and utensils vinegar as follows: (five liters)

A mask and I to clean rubber gloves
4 clean glass bottle (capacity of each is 400 c.c.)
A large plastic spoon, a plastic Shau Kei and plastic pots, a clean milk bag.
2 large clean bowl or saucer can be (used to display dish Marc)
1 bowl of cold boiling water (to wash the adhesion of the pomace have milk bags)
First, open the plastic wrap has been soaked in vinegar 21 days of fruits and vegetables, pick up a layer of the above-Marc discarded with the pomace tablespoon dish after in order to prepare the dish, along with a tablespoon of vinegar, stirring, by some fishing pour milk from the bag compartment slag, slag repeat once again separated. The filter has good fruits and vegetables vinegar into a clean glass jar, bag filter if the milk slowly, it has prepared a large bowl with boiling water wash has frozen adhesion Marc milk bag.

Because alcohol is a natural hair through the vegetables vinegar no Jiatian any preservative system to system, so be sure to take good Sheng vinegar bottles into the refrigerator,
Probably it can be stored l months.

The recommended quantities: adults 30-50 c.c. meal once a day for children 15 c.c.


We can enjoy nutritional and healthy fruits and vegetables vinegar.

Magical enzyme
Can slowly adjust and improve our health!

Homemade Natural Enzim Buah dan Sayuran Cuka buatan sendiri cuka enzim alami sayuran
Michelle Hon
Michelle Hon
Subscribe388
360HD
Tambahkan ke Bagi Lebih 102.094 views
22.932
Ditampilkan di Jun 27, 2013
Setelah spesies rebung piring, menempatkan jumlah yang tepat dari spesies rebung menjadi lima botol liter dibungkus.
Siapkan bahan pembuatan sayuran cuka sebagai berikut (semua buah-buahan dan sayuran setelah pembilasan untuk memotong kulit bersama-sama, sekitar setengah ketebalan inci, memotong kepala dan ekor, inti nuklir untuk pergi, kecuali untuk kiwi.
(Pilih membandingkan buah-buahan dan sayuran mentah, diproduksi tidak menjadi terlalu cuka paste)

Anda harus memiliki bahan dasar:
Sebuah pepaya baik
Sebuah nanas baik (nanas dapat dipotong setengah lebih besar)
jambu 1
1 lemon
jeruk 1
alpukat 1
Kiwi 1
bit 1
Merah, apel hijau masing-masing
15-20 buah anggur

buah-buahan musiman dan sayuran:




pisang Half
Melon setengah pon
Setengah kotak blueberry
Sydney setengah
pahit 1/4
1 kecil strip mentimun
1 kecil strip seledri
1 kecil lobak strip merah
1 kecil bawang merah yang
jahe 2
2 siung bawang putih
4 oz kubis merah
Merah, kuning, paprika hijau 1/3

250 g lapisan pertama gula murni, gula merah, berat 150 g gula merah 150 gram madu murni alami

Jumlah total gula merah 300 g gula merah murni 300 gram madu murni alami, 500 gram

Pertama, sebelum Anda menambahkan buah-buahan atau sayuran musiman, jumlah bakteri ke dalam botol kaca lima liter.
Dan buah-buahan dan sayuran lunak di bagian bawah pertama. Ke lapisan pertama dari gula. Lapisan kedua ditempatkan dalam buah-buahan tubuh keras dan sayuran.
Tambahkan ke air untuk membekukan hambatan sedikit 1 1/2 inci ruang mendidih, (meminta untuk ruang cadangan, untuk menghindari meluap saat proses fermentasi)

Panjang tali: 4 kaki panjang
Siap untuk bertelur bahan manufaktur sebagai berikut (semua buah-buahan dan sayuran setelah pembilasan partikel halus bersama-sama untuk memotong kulit.
Siapkan botol kaca 600 cc, talenan dan memotong buah-buahan dan sayuran dalam pisau keramik.

Bahan adalah sebagai berikut:
Green Papaya 8
nanas 8
jambu 6
1 lemon
jeruk 1
alpukat setengah
Kiwi 1
bit 8
Merah, apel hijau masing-masing setengah

Berat gula murni, gula merah 2 sdm gula merah 2 sdm murni madu alam 2 sendok makan

Perlu diingat bahwa tidak menambahkan air mendidih dingin




Ditempatkan di tempat teduh, meninggalkan 21 hari kemudian, Marc piring, air buah dibuang.

bawah pomace yang difermentasi berjumlah tepat ke dalam gelas bersih, siap untuk memproduksi buah pertama dan cuka sayuran.
(Fermentasi pomace hanya dapat ditempatkan di tempat yang dingin selama 7 hari, tidak dapat ditempatkan di dalam lemari es, agar tidak mempengaruhi enzim efektif.)

Setelah 21 hari, siap untuk bermain dan peralatan cuka sebagai berikut: (lima liter)

Sebuah masker dan saya untuk membersihkan sarung tangan karet
4 botol kaca bersih (kapasitas masing-masing 400 c.c.)
Sebuah sendok plastik besar, plastik Shau Kei dan pot plastik, tas susu bersih.
2 mangkuk bersih besar atau piring dapat (digunakan untuk menampilkan hidangan Marc)
1 mangkuk air mendidih dingin (untuk mencuci adhesi pomace yang memiliki kantong susu)
Pertama, buka bungkus plastik telah direndam dalam cuka 21 hari dari buah-buahan dan sayuran, mengambil lapisan atas-Marc dibuang dengan hidangan pomace sendok makan setelah dalam rangka mempersiapkan hidangan, bersama dengan satu sendok makan cuka, aduk, oleh beberapa nelayan menuangkan susu dari terak tas kompartemen, slag ulangi sekali lagi dipisahkan. Filter memiliki buah yang baik dan sayuran cuka ke dalam gelas bersih, bag filter jika susu perlahan-lahan, telah menyiapkan mangkuk besar dengan mendidih mencuci air telah dibekukan adhesi kantung susu Marc.

Karena alkohol adalah rambut alami melalui sayuran cuka tidak Jiatian sistem pengawet untuk sistem, jadi pastikan untuk mengambil baik botol cuka Sheng ke dalam kulkas,
Mungkin dapat disimpan l bulan.

jumlah yang dianjurkan: dewasa 30-50 c.c. makan sekali sehari untuk anak-anak 15 c.c.


Kita bisa menikmati gizi dan sehat buah-buahan dan sayuran cuka.

enzim ajaib
perlahan dapat menyesuaikan dan meningkatkan kesehatan kita!

No comments:

Post a Comment